Saturday, November 19, 2011

aku. sayang. kamu. (tahu?)

ini AKU. bersama shades dan batangbibir (lipstick) pinkjambu.
SAYANG. nah ambil pokoh hati niy. dan ianya pinkjambu lagi. kucing berdua tu sebagai doorgift.


kan KAMU. kenapa rambut kamu nampak curly? ahh. persetankan.whether kamu TAHU atau tidak, its okay. mari kita belajar, cari kerja, cari duit dulu. oyeah! 


AKU SAYANG KAMU. (TAHU?)

berjiwang bagai pula aku di tengahari sabtu. sambil makan kudap kudap yang dibeli di pantai selamat (ianya pasaraya). ohhhh, sweet kan aku? hehe

 :)

berniaga. business.

aku baru balik berniaga. bukan berniaga di pasar malam mahupun uptown/downtown. niy aku berniaga direct selling. dari pintu ke pintu yang lain. korang pernah try? pernah mencuba cuba?.  :)


soalan bawah paras normal: 'err, kau tak malu ke weyh?'. okayyyyy, aku jawab ya?. 


macam ini jawabnya. 


perghhhhhhhhh mau nya tak malu! soalan apakah macam itu. hah, aku gadis melayu terakhir yeah. cakap ibarat sedang berbisik. berbisik pun macam dengar bunyi angin sepoi sepoi je. laksana ada jongkong emas plus gigi emas dalam mulut aku niy.  

choyyyy. okay aku tahu aku menipu. okay, back to business. actually aku bukan seorang yang shy shy cat sangat. aku chaos bila lepak bersama kawan. aku gelak kuat kuat. (my weakness. heh) but seriously lah kan kadang kadang ada muncul jugak perasaan malu tu. sangat mustahil if aku tak ada langsung sifat pemalu. aku masih perempuan dude! haha. lagi lagi bila ketuk pintu then orang yang kita tak kenal langsung yang bukak. dan lagi lagi lagi malu dan segan bila satu ketul barang pun dia tak interested nak beli. hoho. every time orang dah belek belek nak beli kan, aku dalam hati sibuk cakap 'beli laa beli laa. tolong la beliiiiiii..'. hahaha. macam desperate ke? tak kan? itu boleh kira macam doa lah aku rasa. mengharap orang tu terbuka hati nak membeli. hehe. 

dan, aku sangat lah bersyukur sebab aku bukan jenis orang yang malu tak bertempat. alhamdulilah! aku punya ramai kawan yang pemalu. bukan aku mahu speak out yang malu itu salah. sungguh tidak. tapi kena berpada pada dan haruslah bertempat! ini tidak. nak bercakap malu, itu malu. ini malu. lol.

what the most important thing, sejak hati aku terpaut pada business :) aku perasan aku punya high self confidence and also high self esteem bila nak berhadapan dengan orang lain. cool kan? 

ada jugak kawan kawan aku yang kurang minat beniaga. itu aku tak boleh nak comment anything. minat bukan subjek yang boleh dipaksa-paksa. it born naturally and without we noticed about it. seriously. bagi aku jadi seorang yang mesra alam dan kurang penyegan satu advantage yang sangat great. harus dan wajib dimanfaatkan! bukan setakat boleh cakap pompang pompang kat belakang tapi sezahrah habuk pun tak ada. aku buat statement macam niy since ada few kawan aku yang sangat sangat lah talkative hyperactive lawak gila babs dan mampu menggeletek usus anyone. tapi bila suruh ke hadapan public example untuk speech or anything tak berani pulak. kenapa eyhh (?) jawapannya mudah. bukan semua yang 'tak pemalu' niy punya high self confidence. kan?

ohhh, sudah sudah rasanya untuk this entry. what ever  is it, alhamdulilah. untuk apa yang aku dapat today. moga Allah buka kan pintu rezeki aku dengan seluas luas nya. aminnnnnn

 :)

Saturday, November 12, 2011

aku tahu.

aku tahu kau mengata aku. berbakul bakul.
tapi aku diam.

aku tahu kau pretending depan aku.
tapi aku diam.

aku tahu kau update status di Facebook pasal aku.
tapi aku diam.

aku tahu kau fitnah aku.
tapi aku diam.

aku tahu kau perli aku.
tapi aku diam.

aku tahu kau mmenipu aku.
tapi aku diam.

aku tahu kau sorokkan banyak benda dari aku.
tapi aku diam.

aku tahu kau mengata orang lain jugak, tapi depan orang tu kau bermanis mulut.
tapi aku diam.

haihhhh. its okay. cukup kau tahu selagi boleh diam, aku diam. aku telan. lantak lah kau nak perli atau mengata aku. aku dapat pahala bhai. terima kasih lah sebab bagi aku pahala. bukan niat aku budget innocent. sumpah. dan bukan niat aku nak bertalam 30 muka. aku cuma malas nak bergaduh, bermasam muka. malas nak layan orang noob macam kau. tak pasal pasal aku pun jadi noob jugak nanti.