Saturday, July 7, 2012

ye ke niy?

"blog awak sangat menarik!"

"membaca blog awak lagi.. :)"

"nice entry!"

"awak memang berbakat.. "

"bw sini lagi.." *bw is the short form for blog jalan (blog walking)************************


dan banyak lagi. malas nak taip. yang penting, ye ke niy korang betul betul baca entry tu? atau atas dasar menepekkan sesuatu perkataan atas chat box empunya blog mengharap untuk terima kunjungan balas?

kalau tanya aku, it based on situation. kalau tengah malas tahap cipan memang aku main taip jelah dalam chat box "nice entry!" even aku tak baca langsung pun apa yang di ceritakan si owner.  HEW HEW HEW

:O :D

Friday, July 6, 2012

Kerepek kerepak

Wehuu! berkurunnnnn tak update blog. sampai ada orang cakap aku tak update sebab tak ada idea. bukan tak ada idea lah gila. aku tak ada masa. lagi internet lembap macam siput. macam mana nak update? aku ada banyakkk gila cerita nak cerita. even bukan ada orang baca, aku tak kisah. pegi mam. haha. 

Hari niy aku cerita pasal business. ohyeah, currently aku punya business ialah menjual kerepek. macam makcik makcik punya business kan? well, aku tak peduli. natijahnya duit itu membatasi segala rasa malu. hoho :D

Kawan kawan selalu jugak menganjing. 'sab kerepek'. damn ohh korang! haha. kadang kadang aku telan. kadang kadang aku layan. kadang kadang aku sentap. yelah mana tak sentap. tiap kali jumpa tulah modal diorang. sobs.

Aku hairang dan peliks tengok orang yang tak ada duit tapi berlagak macam berduit. dikutuk dihina nya kerepek aku. tapi kau tu pun tak berduit. hello bro, aku jual kerepek. memang macam makcik timah. tapi aku jual dapat duit woi. korang ada? 

Niy ha lagi dah tengah sem duit PTPTN tak muncul tiba (kau pun damn lah PT :\ ),korang bising duit tak ada. aku pun bising sebab aku dah plan nak ber shopping sakan dengan duit tu. seluar yang aku aim pun sampai dah habis sale tak dapat ku beli kerana PT belum masuk. ah, bukan itu persoalan yang ingin saya bangkitkan disini Yang Arif! (bahahah budget masuk debate ala parlimen). bising bising aku, aku still ada duit bro. boleh lah nak berjalan sana sini dari duduk terperap dekat muadjam niy. 


Dari mana datang nya duit tu? hohooo good question! papa dan mama aka pama? sugar dady? jatuh dari langit? atau aku tengah jalan jalan tiba tiba ternampak duit orang tercicir rm300 dalam longkang?


SALAH! SALAH! dan SALAH! 

**********


Jawapannya satu dan solid lagi mantap. macam dapat A solid dalam exam iaitu dari DUIT KEREPEK makcik timah aku tu. aku tak mintak duit parents ya kawan kawan? tapi kalau parents aku bagi aku amik jelahhh. bodoh namanya kalau menolak rezeki. haha. tapi itu lahh. phew phew phew nasib ada duit kerepek.  backup sana sini. mana yang tak cukup dicukup cukup kan. tak ada lah serabut otak pikir pasal duit PT yang malu malu daun semalu untuk melangkah ke akaun cimb kita semua.

Kalau ada yang terbaca, aku bukan marah korang menganjing, tapi biar berpada pada. perangai dah macam kanak kanak ribena! GRRR. (*grr itu cara yang uptodate dan trendy untuk menunjukkan marah atau ke geraman tahap klimaks*). dah telan menganjing je hari hari tu yang aku fedup. yang tengah berduka lara tunggu PT si cinta hati, harap bersabar lah yaa? nak buat macam mana ye dop? doa banyak banyak mana tahu kut jumpa duit rm300 dalam longkang. takpun pegi buat business apa yang patut. yang penting jangan sailang business kerepek aku! HAHA

nah aku bagi se packet kerepek pedas yang terhangat dipasaran --' haha